KLEINE ARENA

Arno Kramer / Elizabeth de Vaal

Kleine Arena, gedichten van Arno Kramer en zeefdrukken van Elizabeth de Vaal, werd in het vroege voorjaar van 1991 uitgegeven door de Ravenberg Pers, in een oplage van honderd exemplaren, genummerd en gesigneerd door beide kunstenaars.

De gedichten werden gezet in de Bembo en, in hoogdruk, gedrukt op 150-grams

Oud Hollands Druk velin van Van Gelder, evenals de zeefdrukken.

Druk- en bindwerk werden verzorgd door Het Drukhuis Oosterbeek; de vormgeving was in handen van Koos van Tol gvo.

formaat: 15 x 21 cm, 44 pagina's, 6 originele zeefdrukken in kleur.

Prijs € 57,00

twee pagina's uit 'Kleine Arena'

 

 

Arno Kramer (1945) is op de eerste plaats beeldend kunstenaar, maar daarnaast heeft hij enkele dichtbundels op zijn naam staan. Zijn vrije beeldende werk exposeerde hij op vele plaatsen in Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten en Ierland. Hij is docent aan de AKI, de Akademie voor Beeldende Kunst in Enschede; daarnaast heeft hij diverse gastdocentschappen vervuld, met name in Ierland. Werk van zijn hand bevindt zich in diverse gemeentelijke- en bedrijfscollecties, alsmede in verschillende musea.

Elizabeth de Vaal (1950) ontving haar opleiding aan de Akademie voor Beeldende Kunst te Rotterdam en aan Ateliers '63 in Haarlem. Sinds 1983 doceert zij aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Zij ontving de Koninklijke Subsidie voor de vrije Schilderkunst en de Kunstbeeld-prijs en heeft gastdocentschappen vervuld aan de meeste Nederlandse Akademies. Werk van haar is aanwezig in diverse overheids-, bedrijfs- en museumcollecties.

een zeefdruk uit 'Kleine Arena'

 

 

 

Kleine Arena is ook verschenen in een 'gewone' editie, zonder zeefdrukken en in een eenvoudige uitvoering. De oplage bedraagt 200 exemplaren en de prijs is € 9,00

 

 

terug naar bibliofiel

© 2006 Koos van Tol

bijgewerkt: 2022