Restanten uit het fonds van de Ravenberg Pers

In 1980 verscheen Zwart en Wit, tijdschrift voor tekeningen, nummer 80.0. Het was een proefnummer, om te peilen of er voldoende belangstelling zou zijn voor voortzetting van dit tussen 1950 en 1965 onder redactie van Oey Tjeng Sit en Henk Broer verschenen tijdschrift. Het bevatte een selectie uit de tekeningen die in die eerste vijftien jaar in het blad waren verschenen, aangevuld met nieuwe tekeningen van 'nieuwe' kunstenaars.

De reacties waren zodanig dat dit nul-nummer binnen de kortste keren was uitverkocht, en er besloten werd dat het tijdschrift een tweede kans verdiende. In 1981 en 1982 verschenen er twee nieuwe jaargangen van elk drie nummers. Daarna verdween het blad opnieuw.

Van deze laatste zes nummers zijn er nog een aantal in voorraad:

 

nr. 81.1 bevat een inleiding door Hans van der Grinten en 33 tekeningen van de volgende kunstenaars: Ad Merx, J. Sjollema, W. Vaarzon Morel, Peter Voormey, Rajne Dangova, Tom Eyzenbach, Gradus Verhaaf, Paul Damsté, Erwin Heerich, Jurriën Strelitski en Gottfried Wiegand.

 

nr. 81.2 bevat een inleiding door Hans Redeker en 35 tekeningen van Henk Broer, gemaakt terwijl hij poseerde voor de beeldhouwster Nel van Lith.

 

nr. 81.3 bevat een inleiding door Charles Wentinck en 40 tekeningen van de volgende kunstenaars: Gerard Deen, Berend Hendriks, Hans Proper en Theo Wolvecamp.

 

nr. 82.1 bevat een inleiding door André van Oudvorst en 37 tekeningen van de volgende kunstenaars: Joep de Bekker, Theo Elfrink, Cornelius Rogge en Joos van der Velden.

 

nr. 82.2 bevat een inleiding door Marius van Beek en 39 tekeningen van de volgende kunstenaars: Fred Fritschy, Jaap Hillenius, Manuel Kurpershoek en Har Sanders.

 

nr. 82.3 bevat een inleiding door Hans Witte en 32 tekeningen van de volgende kunstenaars: Michael Hafftka, Ad Merx en Jaap Wieseman. (UITVERKOCHT)

 

Ze hebben alle het formaat 21 x 29,7 cm (A4) en kosten thans € 6,00 per stuk plus verzendkosten.

 

Uitgeverij Ravenberg Pers - Paasberg 26 - 6862 CC Oosterbeek. - Tel. (026) 3336239

Bestelinformatie

 

U kunt bestellen door ons een e-mail te sturen met de gewenste titel(s) en het gewenste aantal. Het is belangrijk dat u daarbij tevens vermeldt waar de bestelling naar toe moet worden gestuurd. Wij reageren daarop z.s.m. met een bevestiging, waarin wij u de totale kosten mededelen, alsmede de manier waarop u ze kunt voldoen. Wij berekenen altijd € 2,50 extra, als bijdrage in de verzendkosten. Onmiddellijk na ontvangst van uw betaling wordt de bestelling verzonden.

 

welkom  /  bibliofiel  /  kunst/literatuur  /  poëzie  /  diversen  /  rechter tie  /  restanten  /  e-boeken  /  contact

© 2006 Koos van Tol

bijgewerkt: november 2023